×
OMRÅDE 5
7
6
5
4
3
2
1
OMRÅDE
OMRÅDER
FORSIDEBlanketterGallerierINTERN
Logo
Dagsorden til formandsmøde
Sted: Næstveds klubhus – Fasanvej 69, 4700 Næstved
Afbud fra Nakskov.
  1. Valg af ordstyrer & referent
Ordstyrer - Ulla Petersen og referent - Pia Christiansen
 
  1. Gennemgang af det afsluttede regnskab for 2023 v/områdekasser
Regnskabet gennemgået, drøftet og taget til efterretning. Kontingentet drøftet og dette fastholdes.
 
  1. Drøftelse og beslutning i forbindelse med evaluering af samarbejdsaftalen. Bilag fremsendt
Der er modtaget 48 svar, hvoraf 27 (60%) er godt tilfreds med det nuværende koncept. Der kan være usikkerhed om disse svar, er et reelle billede af foreningernes hundefører, da afdelingerne har udleveret spørgeskemaerne ud fra forskellige kriterier.
Der var enighed om at afdelingerne generelt har få konkurrence og kåringshunde, nye medlemmer tabes og at det kunne skyldes, at PH-træning er tidskrævende og der er for få træning/konkurrence tilbud til kårings- og unghunde.
Foreningen trænger til nytænkning, f.eks. Samarbejdskonkurrencer i foråret – og træningsdag eller konkurrence i enkelte øvelser om efteråret. Generelt flere træning/konkurrence tilbud til alle medlemmer, evt. ved sammenlægning af klasser.
Der blev nedsat en arbejdsgruppe, til at udarbejde et oplæg for det fremtidig konkurrence og træningssamarbejde i området.
Nedsat arbejdsgruppe: Karin Dencker (Holbæk), Lasse Daugaard (Slagelse) og Ulla Petersen (Nykøbing)
 
  1. Kort orientering fra kursusforløb for områdeinstruktørerne v/Dennis de Fries.
Der har været afholdt 2 samlinger, den 3. (14.januar) var planlagt med aflyst på grund af snevejr. Dennis og Lasse efterlyst mere arrangement om videregivelsen af viden i afdelingerne.
Det er ikke muligt at udskifte de tilmeldte lokale instruktør eller at korte led af i uddannelsesforløbet, så der ikke går viden tabt, fra hovedforeningens kursusforløb til den lokal instruktørs vidensdeling i afdelingen.
Det er vigtigt at afdelingerne støtter op om de lokale instruktører. Flere klubber kan gå sammen om vidensdeling på tværs af afdelingen.
 
  1. Status på tilmelding til lydighedsinstruktøruddannelsen
Der er modtaget 4 tilmeldinger, alle fra Holbæk.
Det bør overvejes fremover at stille krav til minimum tilmelding.
Spørgsmål om mulighed for at deltage som observatør, hvis deltageren ikke kunne honorere tilmeldingskravene. Ulla vil vende spørgsmålet med Karina og Anja.
 
  1. Status på de officielle konkurrencer
Konkurrenceplanen: forår mangler der overdommer til patruljeudtagelsen den 28. april & efterår mangler der tilrettelægger i Næstved, den 24. august, Holbæk og Slagelse den 01.september.
Dennis: Mønstring af 11 & 12 figurant til forårets konkurrencer er på plads.
 
  1. Status på forestående træningsweekend 2024
Der har været stor opbakning til træningsweekenden, pladserne blev meget hurtigt optaget. P.t. er der 3 på venteliste.
Der er fint styr på planlægning.
Holdopdeling:
Ukårede hunde (nye hundefører), ukårede hunde (hundefører som tidligere har fået kåret hund), unghunde, patrulje/kriminal (vinder) hunde.
 
  1. Eventuelt, herunder nyt fra foreningerne
Holbæk: Der er afholdt generalforsamling, bestyrelsen genvalgt. Der er afholdt videns deler kursus med lokale instruktør og sporkursus med Niels Ryberg.
Ringsted: DM som blev afholdt sammen med Østsjælland var en succes, med pænt økonomisk overskud til begge afdelinger. Afdelingen kunne godt bruge flere medlemmer. Der er afholdt generalforsamling, hvor Karina de Fries blev valgt som ny formand.
Næstved: Der er afholdt generalforsamling, alle poster blev genvalgt.
Korsør: Der er afholdt generalforsamling, bestyrelsen genvalgt
Kalundborg: 43 medlemmer. Der er afholdt generalforsamling, et bestyrelsesmedlem udskiftet. Der er afholdt videns deler kursus med rigtig fin deltagelse. Forventer at afholde Sjællandsmesterskab 2024 (15. september). Der har været kursus med Mads Dammark. Mangler konkurrence hunde. Der er kåret 2 hunde i 2023 og flere er godt på vej.
Maribo: Der er afholdt generalforsamling, bestyrelsen uændret. Har få konkurrence hunde.
Slagelse: Har endnu ikke afholdt generalforsamling, men foreningen vil få ny formand: Lasse Daugaard indstilles ved den kommende. Der afholdes ingen lydighedshold. Der blev kåret 1 hund i 2023. Har lav konkurrenceaktivitet.
Østsjælland: 32 medlemmer. Der er afholdt generalforsamling, bestyrelsen blev genvalgt. Har flere nykårede hunde. Måske 3 kursushold i foråret, Godt DM 2023 med pænt overskud til afdelingen. Udfordring med skovareal/jæger – forhandler om nyt skovstykke.
Vordingborg: Der er afholdt generalforsamling, med information om programændringerne, bestyrelsen genvalgt. Problemer med sporarealer, men har fået 2 nye lodsejer med gode arealer. Der er p.t. problemer med vand. I efteråret var der væltede træer ved klubhuset. Har arealer til træning af vandapportering.
Nykøbing: 52 medlemmer. Der er afholdt generalforsamling, bestyrelsen uændret. Ingen arealproblemer. Afholdt foredrag sammen med området med fin tilslutning, 50 personer.

Ulla: Hovedbestyrelsen har udarbejdet en procesbeskrivelse af §4 i foreningens vedtægter, som findes på hovedforeningens hjemmeside under dokumenter.
Opfordre alle området bestyrelse til at læse og drøfte dette.
Dennis og Ulla vil deltage ved det kommende repræsentantskabsmøde.

Axel: Orienterede om flere foreslåede vedtægtsændringer ved det kommende Repræsentantskabsmøde – herunder nedsættelse af DM-deltagerantallet fra 48 til 36 blandt andet pga. af faldende medlemstal og færre deltagende hunde i udtagelseskonkurrencer.
Forespurgte om der er afdelinger, som har nedsat kontingentsats for aktive medlemmer uden hund, når afdelingen ønsker at holde på f.eks. dommer og figuranter.
Vordingborg oplyste at de havde 2 satser for aktivt medlemskab.
Spejle på pladsen: Er der afdelinger som har opsat spejle og derfor kan oplyse noget om priser?

Ejvind: Kørepenge til 11/12 fig. som stiller i en anden konkurrence/forening end HF fra egen forening

Tina: Klubhusforsikring: Hvilket forsikringsselskab er jeres klubhus forsikret i?

Jan: Foreningen har i samarbejde med de omkringliggende foreninger, søgt og fået en hjertestarter.



Referent: Pia Christiansen